Pressklipp

Göteborgs Fria Tidning m fl 2011-08-22

Den 28 november till 9 december sker klimatmötet COP17 i Durban, Sydafrika. Nästa år hålls FN:s stora miljötoppmöte i Rio de Janeiro, som en uppföljning av mötet som antog Agenda 21 för tjugo år sen. Sveriges kommuner bör innan dess ha gjort större framsteg menar Global Rättvisa. Undersökningen är genomförd av Agenda PR på uppdrag av nätverket GlobalRättvisa.nu. Göteborg var en av kommunerna som inte svarade på enkäten

 

Faktaruta till debattartikel som referar till undersökning genoförd av Agenda PR. Artikeln publicerad i Götebrogs fria, Blekinge läns tidning, Södra Roslagen med flera.

big

Lokaltidningen Hässleholm 2011-08-17

–  Det är oroväckande att nästan hälften av de kommuner vi granskat inte kan ange en ungefärlig siffra för hur deras energiförbrukning utvecklats. Frånvaron av tydlig statistik tyder på bristande engagemang och kan innebära att åtgärder för minskad klimatpåverkan uteblir, säger Francisco Contreras, ordförande Latinamerikagrupperna som ingår i Global Rättvisa i ett pressmeddelande.

Undersökningen är genomförd av Agenda PR på uppdrag av nätverket GlobalRättvisa.nu, som består av ett 40-tal föreningar och folkhögskolor.

 

Utdrag ur artikel i Lokaltidningen Hässleholm som refererar till en undersökning genomförd av Agenda PR.

big

Kyrkans Tidning 2011-07-20

Tobias Smedberg på PR-byrån Agenda PR - som står oppositionen nära - menar att små intresseorganisationer har fått det svårare att vara med i Visby. De stigande kostnaderna äter upp för mycket av deras små informationsbudgetar.

 

-  Det är vår bransch, PR-byråerna, som marknadsför veckan bland organisationer och företag, vi säljer våra tjänster och ger tillgång till seminarielokaler vi hyrt - till höga priser. Gotlands kommun och de politiska partierna borde säkerställa att ideella organisationer kan delta, de borde lotta ut seminarielokaler och ordna fler billiga boenden - plånboken borde inte få avgöra om man kan vara med, säger Tobias Smedberg.

 

Utdrag ur artikel om Almedalsveckan i Kyrkans Tidning.

big

DalaDemokraten 2011-07-14

Bra cykelpolitik i Borlänge.

  Det handlar om hur olika kommuner arbetar med cykling. En undersökning av Cykelfrämjandet, branschorganisationen Svensk Cykling, Agenda PR och kommunikationsbyrån Welcom är gjord. Totalt deltog 191 av landets 290 kommuner i undersökningen.

 

  Utdrag ur artikel som refererar till undersökning genomförd av Agenda PR.

big

TTELA 2011-07-07

Kommunen har ingen strategi för att öka andelen cykelresor och så är det i många av landets kommuner. Det konstaterar Cykelfrämjandet och Svensk Cykling som med hjälp av Agenda PR gjort en enkätundersökning. 191 av landets 290 kommuner svarade på enkäten, varav 69 procent uppgav att de inte har en strategi.

 

Utdrag ur artikel i TTELA som refererar till undersöning som Agenda PR genomfört

big

SR P4 Gotland 2011-07-04

Almedalsveckan utesluter många som inte har råd att hyra lokaler! Det anser en pr-byrå som låter grupper och organisationer få gratis tillgång till lokaler och bostäder.

Magdalena Streiffert från PR-byrån Agenda anser att Almedalsveckan blivit för dyr för många små grupper och organisationer som också vill göra sin stämma hörd i demoikratins namn.

Utdrag ur inslag i SR P4 Gotland

big

Göteborgs Posten 2011-07-03

"men några uppstickare har valt att bryta med hemlighetsmakeriet och ställa sig utanför Precis, exempelvis Westan-der och Agenda pr."

  Utdrag ur artikel i Göteborgs Posten

big

Dagens Opinion 2011-06-29

ALMEDALEN. Agenda PR lånar ut sin lokal i Almedalen till mindre bemedlade organisationer och uppmanar de andra byråerna ”som trissar upp priserna” att göra samma sak.

Byrån bygger resonemanget på att hyror för lokaler och boende ska ha ökat i Almedalen på senare år. Agenda hänvisar till en undersökning som säger att hyrorna ökade med över 100 procent mellan 2009 och 2010.
– Problemet är att pr-byråerna redan under hösten trissar upp intresset genom att övertala sina kunder om att de måste vara med under nästa politikervecka. Under tiden bokar de upp lokaler som de hyr ut dyrt till sina kunder säger Tobias Smedberg på Agenda.
Han uppmanar alla pr-kollegor att göra något gratis för Almedalsveckan, jobba eller hyra ut lokaler.
– Vi som får betalt för att vara där, borde göra något för att de som inte har råd också ska kunna komma till Almedalen.
Utdrag ur artikel i Dagens Opinion
 

big

Dagens Media 2011-06-09

Enligt Agenda PR har lokalkostnaderna i Almedalen ökat med hela 100 procent. Detta samtidigt som allt fler organisationer och företag söker sig till politikerveckan. Och det hela är pr-byråernas fel, menar Agenda PR

[...]

För att råda bot på de skenande lokalpriserna kommer Agenda PR att erbjuda gratis seminarielokaler under politikerveckan.

– Almedalsveckan kan vara ett av flera bra tillfällen för samhällsdebatter, men då måste veckan vara till också för dem utan resurser, säger Tobias Smedberg, medgrundare till Agenda PR i pressmeddelandet.

Utdrag ur artikel i Dagens Media

big

Dagens Opinion 2011-05-30

– Utmaningen för Håkan Juholt och Socialdemokraterna är att bli bättre på att kommunicera vad de vill och framförallt att bli mer konkreta. Hittills har det varit mycket retoriska tal och prat i metaforer. I och för sig har det varit briljanta tal från Juholts sida, men han måste presentera en handfast politik inom kort, säger Magdalena Streijffert, pr-konsult på Agenda PR och tidigare riksdagsledamot för Socialdemokraterna.
Hon tycker att han har en stor fördel av att han gillar att synas i medierna.
– Han har humor och självdistans och det märks att han tycker att det är roligt att synas i medierna. Detta är något som verkligen saknas i politiken.
Hon tycker att Alliansen har varit alltför tysta och att de måste börja tala om visioner för att inte tappa väljare.
– Man hör inte Alliansen så ofta, de är ganska visionslösa och det är klart att det då blir gyllene tider för oppositionen Många tyckte att Reinfeldt var spännande och fräsch när han blev stadsminister, men det verkar som att den glansen försvunnit. Jag tror att vanliga människor nu börjar undra vad de verkligen vill. Det måste pratas om annat än bara jobbskatteavdrag.
Utdrag ur artikel i Dagens Opinion.

big